Táče

S ovocem a bílkovým čepcem
Jogurtový táč
Práškový táč
Práškový táč lžičkový


Táč s ovocem a bílkovým čepcem

4 vejce, 2 hrnky cukru, 1 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 3 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva

Žloutky našleháme, pomalu přidáme olej, cukr, mléko, mouku a prášek. Nalijeme na vysypaný plech. Naskládáme ovoce a potřeme rozšlehaným bílkem. Nahoru



Jogurtový táč

1 velký jogurt, 1 1/2 kelímku polohrubé mouky, 1 kelímku krystalového cukru, 1 prášku do opečiva, 2 vejce

Do remosky připravíme z polovin dávek. Nahoru



Práškový táč

1 vejce, 20 dkg cukru, 12 dkg tuku, 1/4l mléka, 40 dkg hrubé nebo polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva

Recept je velikosti remosky, na plech použijeme dvojí dávku. Nahoru



Práškový táč lžičkový

1 vejce, 5 lžic (15 dkg) cukru, 5 lžic rozpuštěného tuku (sádlo, olej), 1 l mléka, sůl, 20 lžic (35 dkg) polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva

Řídké těsto nalijeme na plech. Poklademe ovoce. Pečeme. Teplem natuhne. Nebo upečeme jen těsto a hotové potřeme džemem, rozvařenými jablky, hrušky atp. Můžeme použít i posypku. Nahoru





[ Brambory ]  [ Luštěniny : Čočka - Fazole - Hrách - Sója ]  [ Rýže ]  [ Těstoviny ]  [ Knedlíky ]  [ Maso : Rybí - Králíčí - Kuřecí - Slepičí - Kachní a Husí - Krůtí - Vepřové - Hovězí - Telecí - Jehněčí - Játra ]  [ Polévky ]  [ Zelenina : Květák - Kapusta ]  [ Tvaroh ]  [ Pečeme : Cukroví - Koláče - Buchty - Záviny - Táče - Bábovky - Řezy - Dorty ]  [ Smažíme ]





Moje e-mailová adresa Zpět na úvodní stránku Zpět na recepty



Autor stránky: Bohumila Šťavová
Připomínky a dotazy: milast@seznam.cz
Aktualizace: 26.11.2003
© 2001-2004