Vánoční recepty

cukroví ze strojku

Oříškové věnečky
Myslivecké kroužky
Třené pudinkové cukroví
Kokosové pracičky
Kokosové tyčinky
Kokosové cukroví s Tatrankami


Oříškové věnečky

16 dkg mouky, 10 dkg másla, 5 dkg moučkového cukru, 14 dkg mletých lískových oříšků, 1 vejce, 1 lžíce proseté strouhanky, 1/2 lžičky jedlé sody, na špičku nože mleté skořice

Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme oříšky a ostatní přísady. Vypracované těsto necháme v chladu přes noc odpočinout. Tvořítkem na masovém strojku dělá,e věnečky a na tukem vymazaném plechu zvolna pečeme. Nahoru



Myslivecké kroužky

35 dkg hladké mouky, 14 dkg moučkového cukru, 28 dkg másla, 2 žloutky, 14 dkg strouhaných ořechů, 8 dkg kokosu, špetka soli

Z vypracovaného těsta na masovém mlýnku s nástavcem děláme malé kroužku. Upečené počárkujeme bílou, pak čokoládovou a nakonec růžovou polevou. Nahoru



Třené pudinkové cukroví

50 dkg hladké mouky, 25 dkg moučkového cukru, 37 dkg másla, 3 vejce, 5 vanilkových pudinků, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva

Utřeme do pěny máslo, cukr a vejce. Přidáme mouku prosetou s kypřícím práškem, pudinky a vanilkovým cukrem. Vypracujeme těsto a necháme alespoň 2 hodiny v chladu odpočinout. Přes nástavec na masovém strojku vytlačujeme stejné tvary a klademe na vymazaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C, dokud nezačne cukroví lehce zlátnout. Vychladlé kousky cukroví slepujeme džemem a pokapeme čokoládovou polevou. Nahoru



Kokosové pracičky

20 dkg hladké mouky, 12 dkg cukru, 15 dkg tuku, 20 dkg kokosové moučky, 1 vejce

Všechny přísady zpracujeme v těsto, plníme do formiček nebo můžeme tvarovat pomocí strojku. Upečené obalujeme ve vanilkovém cukru. Nahoru



Kokosové tyčinky

30 dkg polohrubé mouky, 10 dkg mletého cukru, 12,5 dkg másla, 10 dkg mletého kokosu, 1 vejce

Z mouky, cukru, kokosu, změklého másla a vejce vypracujeme těsto a necháme v chladu ztuhnout. Pak je po částech protlačujeme strojkem s ozdobným nástavce a tvoříme různé tvary. Tyčinky, rohlíčky, věnečky apod. Upečeme na vymazaném plechu. Po vychladnutí konce máčíme v čokoládě. Stejné tvary můžeme po dvou slepovat marmeládou. Nahoru



Kokosové cukroví s Tatrankami

35 dkg hladké mouky, 6 dkg moučkového cukru, 25 dkg ztuženého tuku, 6 dkg kokosové moučky, 1 vejce, 2 lžíce kakaa. 3 Tatranky

Tatranky umeleme a spojíme s ostatními surovinami. Vypracujeme těsto a přes nástavec masovém strojku protlačujeme různé tvary. Klademe na vymazaný plech, upečené můžeme slepovat, máčet v čokoládě. Nahoru









Moje e-mailová adresa Zpět na úvodní stránku Zpět na vánoční recepty



Autor stránky: Bohumila Šťavová
Připomínky a dotazy: milast@seznam.cz
Aktualizace: 26.11.2003
© 2001-2004